Salzdeeg
08.04.2020en klengt an séiert Rezept fie Salzdeeg!
Matériel
- 1 Taass Waasser
- 1 Taass Salz
- 2 Taasen Miel
- 1 Kaffiläffel Ueleg
- Liewensmettelfuerw
- 1 Schossel
Description
Waasser, Salz, Miel an Ueleg an eng Schossel man an alles gudd mat den Hänn vermeschen. Deen Deeg sou lang knieden bis en ganz geschmeideg as. Dann kann een Liewensmettefuerw dobai man. Wann een méi Fuerwen well dann kann een den Deeg opdeelen an dann fierwen.
Lo kanns de selwer entscheeden ops den den Deeg wells ausrullen an eppes flaach wells ausstiechen oder ops de eppes 3 dimensionales wells bauen.
Du kanns den Deeg entweder un der Loft dreschnen loossen oder am Schäffchen bei 140 Grad Emloft.
Wanns de den Deeg net fierws kanns de en wann en dreschen as dono mat Gouache oder Waasserfuerw unmolen.